P3O®

Wat is P3O®

Het ‘Portfolio, Programme en Project Office (P3O®)’ model ondersteunt de organisatie om de integrale verbinding te maken tussen de lijncapaciteit en de activiteiten binnen projecten en programma’s. Het model is ontwikkeld in aansluiting op de al eerder gepubliceerde methodes PRINCE2®, MSP® en de Guidance for Portfoliomanagement en kan gehanteerd worden als praktische leidraad bij de opzet en inrichting van een PMO.  De methode is gericht op het bepalen en het realiseren van de strategische doelstellingen van een organisatie.

Kenmerken van P3O®:

Het P3O®-model biedt ondersteuning bij besluitvorming voor organisatieveranderingen. Een goed toegepast P3O®-model geeft een realistisch totaalbeeld van de portfolio van alle projecten en programma’s in een organisatie door middel van periodieke standaardrapportages en management dashboards.

Besluitvormingsprocessen worden zodanig gestructureerd dat de benodigde informatie over project-, programma- en portfoliovraagstukken te allen tijde eenduidig en overzichtelijk beschikbaar is.

P3O® is a Registered Trade Mark of the Cabinet Office
 

Cursusdata:

Uiteraard maken we graag een offerte voor een P3O® training op maat voor je.
Je kunt echter ook inschrijven op één van de cursussen die we reeds hebben ingepland:
– P3O® Foundation: januari 2013 – afgerond
– P3O® Practitioner: nog niet gepland

Voor verdere informatie: Mail ons!

Comments are closed.